Fabryka sushi z polskim kapitałem chce podbić rynek lokalny i zagraniczny

Sushi Factory to fabryka z polskim kapitałem. - Dzięki innowacyjnym technikom produkcji wydłużono termin przydatności produktów, co wyróżnia fabrykę spośród konkurencji - przekonuje Dariusz Tubacki z zarządu firmy i zapowiada nie tylko ekspansję na zagraniczne rynki, ale też podbój małych miejscowości w Polsce.

Sushi Factory znajduje się w Robakowie (Wielkopolskie) i zatrudnia ok. 30 osób. - Przy pomocy ciekłego azotu w tunelu kriogenicznym jesteśmy w stanie schłodzić gotowy produkt do temperatury +2 stopnie Celsjusza. Zachowanie ciągu chłodniczego na całym etapie produkcji oraz zastosowanie modyfikowanej atmosfery do pakowania gotowego produktu pozwala na wydłużenie terminu przydatności do 6 dni, co wyróżnia nasz produkt spośród konkurencji - podkreśla Tubacki.

Firma, rozpoznawalna w wielkich aglomeracjach chce trafić ze swoimi produktami także do małych miejscowości. Fabryka ma zamiar też podbić zagranicę. Według planów spółki Sushi Factory, w przyszłym roku produkty fabryki mają trafić na zagraniczne rynki, ze szczególnym uwzględnieniem Europy Zachodniej i Turcji.

Reklama

Zakład przy produkcji posługuje się międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności BRC, uzyskał też najwyższy Certyfikat Inspekcji Weterynaryjnej, pozwalający na handel z kontrahentami z całej Unii Europejskiej.

PAP
Dowiedz się więcej na temat: sushi | zagraniczne | rynek | fabryka | rynki | factory
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »