Ceny cukru szybko rosną

Od dwóch lat wzrasta produkcja cukru w Europie. Większa podaż powinna prowadzić do spadku cen. Jednak jest odwrotnie - ceny rosną.

- Cena cukru powinna wynosić w granicach 300 dolarów za tonę, a wzrosła do 500 dolarów za tonę - mówi Michał Stajniak, ekspert z XTB. Możliwe są dalsze wzrosty.

Jak będzie wyglądać sytuacja na polskim rynku? O tym także w materiale wideo.

marketnews24.pl
Dowiedz się więcej na temat: cukier | ceny cukru
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »