Strzeż się tych czekolad!

Firma Kraft Foods zdejmuje z rynku trzy wyroby czekoladowe pochodzące ze słowackiej fabryki Figaro Bratislava. Wewnętrzne badanie bakteriologiczne wykazało w tych produktach obecność salmonelli.

Firma Kraft Foods zdejmuje z rynku trzy wyroby czekoladowe pochodzące ze słowackiej fabryki Figaro Bratislava. Wewnętrzne badanie bakteriologiczne wykazało w tych produktach obecność salmonelli.

Pod żadnym pozorem nie można spożywać czekolady "Figaro Arašídová" o wadze 100 gramów z datą produkcji 12 stycznia 2010 r. i datą ważności do 13 września 2010 r. Drugi produkt to czekolada "Figaro Hořká" o wadze 100 gramów z datą produkcji 10 stycznia 2010 r. i datą ważności do 10 stycznia 2011 r. Trzeci wyrób to "Fidorka modrá mléčná" o wadze 30 gramów z datą produkcji 13 stycznia 2010 r. i datą ważności do 31 lipca 2010 r.

W bratysławskiej fabryce zatrzymano produkcję i trwają gruntowne prace sanitarne.

Krzysztof Mrówka

Czytaj także:

Uwaga na ten preparat!

Uważaj, kupując te specyfiki ryzykujesz życie!

Musisz wiedzieć, że to jesz!

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: fabryka | Kraft Foods | Le Figaro
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »