PROMISE (PRO): Oświadczenie o dookreśleniu kapitału zakładowego Spółki. - raport 22

Raport bieżący nr 22/2016

Zarząd APN Promise S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, iż w dniu 21 września 2016 roku złożył Oświadczenie o dookreśleniu kapitału zakładowego Spółki. Oświadczenie zostało złożone w związku z zakończeniem pierwszego etapu subskrypcji prywatnej akcji zwykłych na okaziciela serii I emitowanych przez Emitenta oraz w związku z zakończeniem pierwszego etapu subskrypcji prywatnej akcji zwykłych na okaziciela serii J emitowanych przez Emitenta.

Zostało objętych 300 000 (trzysta tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii I, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja, o łącznej wartości nominalnej 30.000 (trzydzieści tysięcy złotych) oraz 360 000 (trzysta sześćdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii J, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja, o łącznej wartości nominalnej 36.000 (trzydzieści sześć tysięcy złotych).

Wszystkie objęte akcje zwykłe na okaziciela serii I oraz serii J zostały w całości opłacone i pokryte w gotówce po cenie emisyjnej równej 0,10 zł (dziesięć groszy) za jedną akcję.

W związku z powyższym ulega zmianie treść § 8 ust. 1 Statutu Spółki w następujący sposób:

"1. Kapitał zakładowy Spółki wynosi 1.011.068,60 zł (jeden milion jedenaście tysięcy sześćdziesiąt osiem złotych i sześćdziesiąt groszy) i dzieli się na:

a) 1.500.000 (jeden milion pięćset tysięcy) akcji serii A1 o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja, z przeznaczeniem dla Piotra Paszczyka,

b) 1.000.000 (jeden milion) akcji serii A2 o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja.,

c) 5.000.000 (pięć milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii B o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

d) 575.686 (pięćset siedemdziesiąt pięć tysięcy sześćset osiemdziesiąt sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii E o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

e) 100.000 (sto tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

f) 135.000 (sto trzydzieści pięć tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii C o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

g) 900.000 (dziewięćset tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii D o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

h) 240.000 (dwieście czterdzieści tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii G o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda akcja,

i) 300.000 (trzysta tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii I o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć grodzy) każda akcja,

j) 360.000 (trzysta sześćdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii J o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć grodzy) każda akcja. "

Jednocześnie Zarząd informuje, iż w najbliższych dniach zostanie złożony wniosek do Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, w celu rejestracji podwyższonego kapitału zakładowego Spółki.

O zarejestrowaniu przez Sąd podwyższenia kapitału zakładowego Spółki Emitent poinformuje odrębnym raportem bieżącym.

2016-09-21Piotr PaszczykPrezes Zarządu