PROJPRZEM (PJP): Oświadczenie Zarządu dotyczące wypowiedzi prasowych GKI S.A. - raport 3

W związku z pojawiającymi się publikacjami prasowymi zawierającymi sugestie Prezesa Grupy Kapitałowej Immobile S.A. Pana Rafała Jerzego, jakoby obecny Zarząd PROJPRZEM przy współudziale Przewodniczącego Rady Nadzorczej podejmował kroki mające ”doprowadzić do zamknięcia niektórych segmentów biznesowych, a tym samym doprowadzić do utraty wartości dla akcjonariuszu”, Zarząd Spółki oświadcza, że tego typu działania nie mają miejsca a wypowiedzi prasowe Prezesa GKI mają charakter bezpodstawnych insynuacji.

Zarząd PROJPRZEM S.A. wskazuje, iż to poprzednie władze Spółki podejmowały kroki zmierzające do sprzedaży poszczególnych segmentów PROJPRZEM S.A. lub prowadziły do ograniczenia zakresu ich działalności, np. konstrukcji stalowych i segmentu budownictwa.

Całość wypowiedzi Prezesa GKI wpisuje się w trwający od grudnia ubiegłego roku konflikt pomiędzy akcjonariuszami Spółki oraz służy dyskredytacji Zarządu PROJPRZEM S.A. w oczach pozostałych akcjonariuszy PROJPRZEM S.A.

Niniejsze oświadczenie złożono zgodnie z Rekomendacją nr I.R.1 Dobrych Praktyk 2016, która stanowi, że: „W sytuacji gdy spółka poweźmie wiedzę o rozpowszechnianiu w mediach nieprawdziwych informacji, które istotnie wpływają na jej ocenę, niezwłocznie po powzięciu takiej wiedzy zamieszcza na swojej stronie internetowej komunikat zawierający stanowisko odnośnie do tych informacji […].”

Osoby reprezentujące spółkę:
Władysław Pietrzak - Prezes Zarządu
Marcin Lewandowski - Członek Zarządu

GPW
Dowiedz się więcej na temat: prasowe | wypowiedzi