MAKARONPL (MAK): Pozytywna ocena wniosku Makarony Polskie S.A. o dofinansowanie dla działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020 - raport 29
Raport bieżący nr 29/2016
Podstawa Prawna:
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Makarony Polskie S.A. z siedzibą w Rzeszowie (zwana dalej jako "Emitent”) informuje, iż powzięła informację, że w dniu 26 października 2016 r. Zarząd Województwa Podkarpackiego opublikował listę projektów wybranych do dofinansowania w ramach konkursu nr RPPK.01.04.01-IZ.00-18-001/15 do Działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020, na której uwzględniony został projekt Emitenta pod nazwą "Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie SA".
Głównym celem projektu jest ekspansja spółki Makarony Polskie SA na rynku żywności funkcjonalnej poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w postaci nowego asortymentu makaronu. W ramach projektu Emitent planuje zakup środków trwałych.
Całkowity koszt projektu wynosi 12,3 mln zł. Dofinansowanie opiewa na kwotę 5,5 mln zł. Planowany okres realizacji projektu to kwiecień 2017 – czerwiec 2018.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
2016-10-27 | Beata Majewska-Karp | Prokurent | |||
2016-10-27 | Piotr Wyszecki | Prokurent | |||