MAKARONPL (MAK): Pozytywna ocena wniosku Makarony Polskie S.A. o dofinansowanie dla działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020 - raport 29

Raport bieżący nr 29/2016

Podstawa Prawna:
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Makarony Polskie S.A. z siedzibą w Rzeszowie (zwana dalej jako "Emitent”) informuje, iż powzięła informację, że w dniu 26 października 2016 r. Zarząd Województwa Podkarpackiego opublikował listę projektów wybranych do dofinansowania w ramach konkursu nr RPPK.01.04.01-IZ.00-18-001/15 do Działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020, na której uwzględniony został projekt Emitenta pod nazwą "Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie SA".

Reklama

Głównym celem projektu jest ekspansja spółki Makarony Polskie SA na rynku żywności funkcjonalnej poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w postaci nowego asortymentu makaronu. W ramach projektu Emitent planuje zakup środków trwałych.

Całkowity koszt projektu wynosi 12,3 mln zł. Dofinansowanie opiewa na kwotę 5,5 mln zł. Planowany okres realizacji projektu to kwiecień 2017 – czerwiec 2018.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2016-10-27Beata Majewska-KarpProkurent
2016-10-27Piotr WyszeckiProkurent

Emitent
Dowiedz się więcej na temat: województwo podkarpackie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »