POLMOSLBN (PLS): Przywrócenie akcjom formy dokumentu (zniesienie dematerializacji akcji) - raport 15

Raport bieżący nr 15/2007
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd POLMOS Lublin S.A. (Spółka) informuje, że w dniu 22 maja 2007 roku otrzymał Decyzję Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 9 maja 2007 roku (znak: DNO/4110/03/KNF106/07), zezwalającą Spółce na przywrócenie jej akcjom formy dokumentu (zniesienie dematerializacji akcji). Decyzja wywołuje skutki prawne z dniem 25 maja 2007 roku. W związku z powyższym Spółka informuje, że z dniem 25 maja 2007 roku na podstawie art. 91 ust. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych zaprzestaje podlegać obowiązkom wynikającym z niniejszej ustawy.

Wobec powyższego Spółka z dniem 25 maja 2007 roku zaprzestanie publikowania komunikatów bieżących i okresowych poprzez system ESPI.

Podstawa prawna komunikatu: art. 56 ust. 1 pkt. 2 Ustawy o ofercie - informacje okresowe i bieżące
Zbigniew Borowy - Członek Zarządu

Dowiedz się więcej na temat: zniesienie | Raport bieżący | Lublin | Polmos