RYVU (RVU): Terminy przekazywania raportów okresowych w 2017 r. - raport 1

Raport bieżący nr 1/2017

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Selvita S.A. z siedzibą w Krakowie ("Spółka") na podstawie § 103 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. 2014.133) ("Rozporządzenie") niniejszym podaje do wiadomości publicznej terminy publikacji raportów okresowych Spółki w 2017 roku:

Raporty roczne za 2016 rok:

a) skonsolidowany raport roczny Grupy Kapitałowej Selvita S.A. – 19.04.2017 r.;

b) jednostkowy raport roczny Spółki - 19.04.2017 r.

Skonsolidowany raport półroczny za pierwsze półrocze 2017 roku - 14.09.2017 r.

Raporty kwartalne za 2017 rok:

a) skonsolidowany raport kwartalny Grupy Kapitałowej Selvita S.A. za I kwartał 2017 r. - 30.05.2017 r.

b) skonsolidowany raport kwartalny Grupy Kapitałowej Selvita S.A. za III kwartał 2017 r. - 16.11.2017 r.

Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż zgodnie z § 83 ust. 1 oraz ust. 3 Rozporządzenia Spółka nie będzie przekazywać odrębnych jednostkowych raportów kwartalnych oraz odrębnego jednostkowego raportu półrocznego za pierwsze półrocze 2017 roku. Skonsolidowane raporty kwartalne Grupy Kapitałowej Selvita S.A. będą natomiast zawierały kwartalne informacje finansowe dotyczące Spółki. Odpowiednio, skonsolidowany raport półroczny Grupy Kapitałowej Selvita S.A. będzie zawierał półroczne skrócone sprawozdanie finansowe Spółki wraz z raportem podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych.

Ponadto, Zarząd Spółki informuje, iż Spółka zgodnie z § 102 ust. 1 Rozporządzenia nie będzie publikować raportu kwartalnego oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za ostatni kwartał roku obrotowego 2016, a także zgodnie z § 101 ust. 2 Rozporządzenia - Spółka nie będzie publikować raportu kwartalnego oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za II kwartał 2017 roku.

2017-01-27Bogusław SieczkowskiWiceprezes Zarządu
2017-01-27Tomasz NocuńProkurent