AATHOLD (AHL): Objęcie warrantów subskrypcyjnych serii A przez Członków Zarządu w ramach Programu Motywacyjnego - raport 12

Raport bieżący nr 12/2017

Podstawa Prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.
Zarząd AAT HOLDING S.A. (Spółka, Emitent), informuje że w dniu 16 sierpnia 2017 r. do Spółki wpłynęły od Członków Zarządu Emitenta powiadomienia sporządzone w trybie art. 19 Rozporządzenia MAR w związku z przyjęciem przez te osoby w dniu 16 sierpnia 2017 r. oferty nieodpłatnego objęcia łącznie 37.346 warrantów subskrypcyjnych serii A uprawniających do objęcia akcji Spółki serii B (Warranty), wyemitowanych przez Spółką w ramach programu motywacyjnego dla Zarządu. Treść otrzymanych powiadomień Spółka przekazuje w załączeniu do niniejszego raportu bieżącego.

Warranty objęte zostały w następujący sposób:

1) Pan Mariusz Raczyński – Prezes Zarządu Spółki, objął 28.943 warrantów subskrypcyjnych serii A, uprawniających do objęcia 28.943 akcji serii B,

2) Pan Jacek Antczak – Wiceprezes Zarządu Spółki, objął 2.801 warrantów subskrypcyjnych serii A, uprawniających do 2.801 akcji serii B,

3) Pan Krzysztof Bartosiak – Wiceprezes Zarządu Spółki, objął 2.801 warrantów subskrypcyjnych serii A, uprawniających do 2.801 akcji serii B,

4) Pan Jarosław Kubacki – Wiceprezes Zarządu Spółki, objął 2.801 warrantów subskrypcyjnych serii A, uprawniających do 2.801 akcji serii B,

Objęcie Warrantów nastąpiło nieodpłatnie w trybie emisji prywatnej. Każdy warrant subskrypcyjny serii A uprawnia do objęcia 1 akcji Spółki serii B za cenę emisyjną równą ich wartości nominalnej. Cena emisyjna akcji serii B będzie równa ich wartości nominalnej i będzie wynosić 5,00 zł za jedną akcję serii B.

Emisja i objęcie Warrantów nastąpiło w ramach realizacji programu motywacyjnego przyjętego na podstawie uchwały nr 6/08/2015 NWZ AAT HOLDING S.A. z dnia 24 sierpnia 2015 r. w sprawie warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki oraz emisji warrantów subskrypcyjnych z wyłączeniem w całości prawa poboru akcjonariuszy w odniesieniu do akcji emitowanych w ramach kapitału warunkowego i warrantów subskrypcyjnych oraz przyjęcia Regulaminu Programu Motywacyjnego, opisanych szczegółowo w Prospekcie Emisyjnym Spółki zatwierdzonym przez Komisję Nadzoru Finansowego w dniu 4 września 2015 r.

2017-08-16Mariusz RaczyńskiPrezes Zarządu

Archiwum.zip