SFINKS (SFS): Zawarcie aneksu do Umowy o linię faktoringu odwrotnego z BOŚ S.A. - raport 34

Raport bieżący nr 34/2017

W nawiązaniu do raportów bieżących nr 19/2016, 20/2017, 26/2017, 30/2017 oraz 32/2017 dotyczących współpracy Sfinks Polska S.A. ("Spółka”) oraz Banku Ochrony Środowiska S.A. ("Bank”) w zakresie usługi faktoringu odwrotnego, Zarząd Sfinks Polska S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 21 grudnia 2017 r. Spółka zawarła z Bankiem kolejny aneks ("Aneks”) do Umowy o linię faktoringu odwrotnego z dnia 28 września 2016 r. ("Umowa”).

Na skutek zawarcia Aneksu Umowa została przedłużona na czas oznaczony - do dnia 25.01.2018 r. z zastrzeżeniem, że po upływie tego okresu może zostać przedłużona na dalszy okres, po spełnieniu wskazanych w niej przesłanek o charakterze formalno-prawnym.

W związku z powyższym zmianie uległ również termin spłaty zobowiązań Spółki wobec Banku wynikających z Umowy - został on ustalony na dzień 24 lipca 2018 r. W przypadku przedłużenia obowiązywania Umowy Bank oraz Spółka określą nowy termin spłaty w/w zobowiązań.

2017-12-21Sylwester Cacek Prezes Zarządu
2017-12-21Jacek Kuś Wiceprezes Zarządu