ATAL (1AT): Rekomendacja Zarządu w sprawie wypłaty dywidendy za 2016r. - raport 11

Raport bieżący nr 11/2017

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bie¿¹ce i okresowe

Zarząd ATAL S.A. (Spółka), informuje, że w dniu 21.03.2017 roku na podstawie opublikowanego jednostkowego i skonsolidowanego raportu rocznego oraz zgodnie z Polityką Dywidendową (ogłoszoną raportem bieżącym numer 9/2017 z dnia 21.03.2017 roku) podjął uchwałę w przedmiocie zarekomendowania Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu propozycji podziału zysku netto za rok 2016, który wyniósł 117.409.358,21 zł w następujący sposób:

kwotę 64.976.456,90-zł , tj. 1,68-zł (słownie: jeden złotych i sześćdziesiąt osiem groszy)na jedną akcję, na wypłatę dywidendy,

kwotę 52.432.901,51-zł zł na kapitał zapasowy.

Rekomendacja obejmuje także propozycję ustalenia dnia dywidendy na 2 maja 2017 roku roku i terminu wypłaty dywidendy na 18 maja 2017 roku roku.

Tego samego dnia Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę, którą pozytywnie zaopiniowała rekomendacje Zarządu.

Ostateczna decyzja zostanie podjęta przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie.

2017-03-21Zbigniew Juroszek Prezes Zarządu