COGNOR (COG): zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz projekty uchwał - korekta - raport 23

Raport bieżący nr 23/2017

Podstawa Prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Emitent niniejszym przekazuje korektę raportu 23/2017 bowiem w treści raportu użyto błędnego skrótu ZWZ zamiast NWZ jak również w treści ogłoszenia kilkukrotnie użyto sformułowania Zwyczajne zamiast Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie.

Poniżej skorygowana treść raportu wraz ze skorygowaną treścią załącznika zawierającego ogłoszenie. Treść załącznika zawierającego projekty uchwał nie uległa zmianie.

Zarząd COGNOR HOLDING Spółka Akcyjna ("Spółka”, "Emitent”) na podstawie art. 399 § 1 ustawy z dnia 15 września 2000 roku Kodeks spółek handlowych (Dz. U. z 2000 roku, Nr 94, str. 1037, z późn. zm.) ("KSH”) zwołuje na dzień 31 sierpnia 2017 roku, na godzinę 12.00, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie spółki ("NWZ”), które odbędzie się w Poraju, przy

ul. Zielonej 26.

W załączeniu Emitent przekazuje ogłoszenie Zarządu Spółki o zwołaniu NWZ dokonane zgodnie z art. 402(2) KSH oraz projekty uchwał, które mają być przedmiotem obrad.

Emitent wyjaśnia, iż wobec dokonanych po dniu powzięcia przez nadzwyczajne walne zgromadzenie w dniu 25 maja 2017 r. uchwały nr 3 w sprawie jednoczesnego obniżenia kapitału zakładowego Spółki w drodze obniżenia wartości nominalnej akcji oraz podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela emisji nr 11 ("Uchwała”), konwersji warrantów subskrypcyjnych serii B na akcje Emitenta, Zarząd podjął decyzje o zwołaniu nadzwyczajnego walnego zgromadzenia, między innymi,

w celu dokonania zmian w uchwałach podjętych na nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu

w dniu 25 maja 2017 roku polegających na dostosowaniu ich postanowień do zmienionej wartości kapitału zakładowego Spółki. Ponadto, w celu zachowania uprawnienia z tytułu prawa pierwszeństwa, o którym mowa w Uchwale dla tych akcjonariuszy, którzy wskutek podniesienia wysokości kapitału zakładowego Spółki mogliby utracić uprawnienie

do skorzystania z prawa pierwszeństwa Zarząd proponuje zmniejszeniu progu uprawniającego do skorzystania z prawa pierwszeństwa objęcia nowych akcji emisji nr 11.

W załączeniu Zarząd Spółki przekazuje:

1. ogłoszenie Zarządu Spółki o zwołaniu NWZ dokonane zgodnie z art. 402(2) KSH

2. projekty uchwał, które mają być przedmiotem obrad,