NETIA (NET): Zmiana porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Netia S.A.zwołanego na dzień 14 czerwca 2018 roku - raport 31

Raport bieżący nr 31/2018

Podstawa Prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bie��ce i okresowe
Zarząd Netia S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej "Spółka”) informuje, iż w dniu 24 maja 2018 roku otrzymał od Akcjonariusza Spółki – Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej "Cyfrowy Polsat”), reprezentującego 43,33% kapitału zakładowego Spółki, zgłoszone na podstawie art. 401 § 1 kodeksu spółek handlowych żądanie umieszczenia w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki, zwołanego na dzień 14 czerwca 2018 roku, następujących punktów:

1) podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki;

2) podjęcie uchwały w sprawie zmiany zasad wynagradzania Członków Rady Nadzorczej Spółki.

W związku z powyższym Zarząd Spółki ogłasza zmieniony porządek obrad:

1) Otwarcie obrad Walnego Zgromadzenia.

2) Wybór Przewodniczącego obrad Walnego Zgromadzenia.

3) Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.

4) Zatwierdzenie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

5) Rozpatrzenie sprawozdań Zarządu z działalności Spółki i Grupy Kapitałowej Netia za rok obrotowy 2017, jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2017, skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Netia za rok obrotowy 2017, sprawozdania Rady Nadzorczej za rok obrotowy 2017 z oceny sprawozdań Zarządu z działalności Spółki i Grupy Kapitałowej Netia S.A. za rok 2017, jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki i skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Netia za rok obrotowy 2017 oraz oceny wniosku Zarządu Spółki dotyczącego pokrycia straty netto powstałej w roku 2017 oraz sprawozdania Rady Nadzorczej Netia S.A. z działalności Rady Nadzorczej Netia S.A., oceny sytuacji Spółki oraz oceny sposobu wypełnienia przez Spółkę obowiązków informacyjnych dotyczących stosowania ładu korporacyjnego za rok obrotowy 2017.

6) Podjęcie uchwały w przedmiocie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Spółki za rok obrotowy 2017.

7) Podjęcie uchwały w przedmiocie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej Netia za rok obrotowy 2017.

8) Podjęcie uchwały w przedmiocie zatwierdzenia jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2017.

9) Podjęcie uchwały w przedmiocie zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Netia za rok obrotowy 2017.

10) Podjęcie uchwał w przedmiocie udzielenia absolutorium poszczególnym członkom Zarządu i Rady Nadzorczej z wykonania ich obowiązków w 2017 r.

11) Podjęcie uchwały w sprawie pokrycia straty powstałej w roku obrotowym 2017.

12) Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej.

13) Podjęcie uchwały w sprawie zmiany zasad wynagradzania Członków Rady Nadzorczej.

14) Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia.

Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż wraz z wnioskiem Cyfrowy Polsat przekazał stosowne projekty uchwał Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki, stanowiące załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

2018-05-24Andrzej AbramczukCzlonek Zarządu
2018-05-24Krzysztof AdaszewskiCzłonek Zarządu