WILBO (WLB): Informacja na temat publikacji raportu za IIIQ 2017 roku. - raport 18

Raport bieżący nr 18/2017

Zarząd Wilbo S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w toku prowadzonych działań reorganizacyjnych obejmujących m.in. zmianę budynku siedziby Spółki oraz optymalizację struktury usługodawców a w konsekwencji również wykorzystywanej infrastruktury informatycznej, miała miejsce awaria wykorzystywanego przez Spółkę systemu informatyczno-księgowego, co skutkowało utratą danych/wpisów księgowych w tym systemie za okres od początku br. Pomimo podjętych przez zespół Emitenta działań, usunięcie skutków awarii umożliwiające sporządzenie i publikację sprawozdania finansowego za III Q 2017 roku w terminie wymaganym przepisami prawami okazało się być niemożliwe. W konsekwencji Emitent na dzień dzisiejszy nie dysponuje techniczną możliwością sporządzenia sprawozdania finansowego za ww. okres, które byłoby kompletne, rzetelne oraz zgodne z materiałami źródłowymi. Aktualnie prowadzone są prace mające na celu usunięcia skutków awarii systemów księgowych obejmujące m.in. konieczność ponownego wprowadzenia do systemu informatycznego pełnej dokumentacji księgowej za poszczególne miesiące 2017 roku.

2017-11-09Grzegorz BiałoruskiPrezes ZarzaduGrzegorz Białoruski