REMEDIS (REM): Uzyskania przez zbywcę zgody organów korporacyjnych na przeprowadzenie transakcji - raport 10

Raport bieżący nr 10/2017

W nawiązaniu do raportu ESPI nr 6/2017 oraz 9/2017 zarząd Remedis SA ("Emitent”) informuje, że spełniony został przez zbywcę drugi warunek oferty nabycia przez Emitenta udziałów spółki prowadzącej działalność w zakresie usług opieki nad osobami starszymi w ich miejscu zamieszkania w zakresie uzyskania przez zbywcę zgody organów korporacyjnych na przeprowadzenie transakcji.

Jednocześnie Emitent zaznacza, że drugi z warunków ww. oferty nie został jeszcze spełniony przez Emitenta. Zgodnie z warunkami oferty pozostaje ona wiążąca, jeżeli Emitent w terminie do 20.10.2017 r. uzyska zgodę swoich organów korporacyjnych na przeprowadzenie transakcji, w szczególności zgodę Rady Nadzorczej.

W kolejnym etapie oferta dla swojej ważności wymaga od stron do 30.11.2017 r. zakończenia procesu negocjacji warunków transakcji a do 31.12.2017 r. jej rozliczenia.

W przypadku niespełnienia któregokolwiek z powyższych warunków oferta złożona przez Emitenta przestaje być wiążąca i nie może być źródłem żadnych roszczeń.

2017-10-16Marcin WyszogrodzkiProkurentMarcin Wyszogrodzki