KOFAMA (KFM): Uzupełnienie raportu EBI nr 33/2017 - raport 40

Zarząd KOFAMA Koźle S.A. (dalej: "Emitent") informuje, iż żądanie zwołania NWZA o którym mowa w raporcie bieżącym EBI nr 33/2017 z dnia 6 listopada 2017 r. złożone zostało przez akcjonariuszy reprezentujących mniej kapitału niż wymaga tego przepis art. 400 §1K.S.H. w związku z czym nie zostanie ono uwzględnione.

Niezależnie jednak od powyższego, Zarząd KOFAMA Koźle S.A. kierując się koniecznością zachowania dobrych obyczajów i praktyk w obrocie, zwoła nadzwyczajne walne zgromadzenie, traktując pismo Capital Sp. z o.o. z dnia 3 listopada 2017 r. jako niewiążący sygnał od mniejszościowego akcjonariusza.

Zgromadzanie to zwołane zostanie z proponowanym przez Capital Sp. z o.o. porządkiem obrad.

Planowane walne zgromadzenia zostanie zwołane z terminem najpóźniej do pierwszej połowy stycznia 2018 r.

Podstawa prawna:

§ 4 ust 2 pkt 1a Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu

na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę: