SIMPLE (SME): Wniosek akcjonariusza dotyczący umieszczenia określonych spraw w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Simple S.A. zwołanego na dzień 20 czerwca 2017 roku - raport 14

Raport bieżący nr 14/2017

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Simple S.A. (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 30 maja 2017 roku wpłynął do Spółki wniosek akcjonariusza posiadającego co najmniej 5% ogólnej liczby głosów w Spółce (Akcjonariusz) o umieszczenie określonych spraw w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia SIMPLE S.A. zwołanego na dzień 20 czerwca 2017 r. (ZWZ) zgodnie, z którym na podstawie art. 401 § KSH Akcjonariusz ten wniósł o umieszczenie w porządku obrad ZWZ punktu dotyczącego ustalenia wysokości wynagrodzenia Członkowi Rady Nadzorczej Spółki.

Poniżej zamieszczono projekt uchwały złożony wraz z ww. wnioskiem.

"UCHWAŁA nr: …../……/2017

Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia SIMPLE S.A. z dnia 20 czerwca 2017r. w sprawie ustalenia wysokości wynagrodzenia Członkowi Rady Nadzorczej Spółki

Działając na podstawie art. 392 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz ustawy z dnia 9 czerwca 2016 r. Zwyczajne Walne Zgromadzenie SIMPLE S.A. postanawia co następuje:

§ 1.

1.Miesięczne wynagrodzenie członków Rady Nadzorczej spółki SIMPLE S.A. ustala się w wysokości... netto.

2.Członkom Rady Nadzorczej przysługuje wynagrodzenie, o którym mowa w ust. 1, bez względu na liczbę zwołanych posiedzeń.

§ 2.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.”

Emitent jednocześnie informuje, że postanowił uwzględnić żądanie Akcjonariusza dotyczące rozszerzenia planowanego porządku obrad i tym samym wprowadza zmiany w porządku obrad ZWZ polegające na:

- nadaniu dotychczasowemu pkt 14) planowanego porządku obrad numeru 15;

- nadaniu dotychczasowemu pkt 15) planowanego porządku obrad numeru 16;

- dodaniu pkt 14 o następującej treści –"Ustalenie wysokości wynagrodzenia Członkowi Rady Nadzorczej Spółki.”

W związku z powyższym, Zarząd Spółki poniżej przekazuje zmieniony, planowany porządek obrad ZWZ:

1.Otwarcie obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2.Wybór Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3.Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał.

4.Przyjęcie porządku obrad Walnego Zgromadzenia.

5.Podjęcie uchwały w przedmiocie wyboru Komisji Skrutacyjnej.

6.Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w 2016 r.

7.Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej SIMPLE.

8.Rozpatrzenie sprawozdania z działalności Rady Nadzorczej oraz wyników dokonanej oceny sprawozdania z działalności Spółki w 2016 r., sprawozdania finansowego Spółki za 2016 r. oraz wniosku Zarządu Spółki w przedmiocie przeznaczenia zysku Spółki za 2016 rok.

9.Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania finansowego Spółki za rok 2016.

10.Rozpatrzenie i zatwierdzenie skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej SIMPLE.

11.Podjęcie uchwały w przedmiocie przeznaczenia zysku za rok obrotowy 2016.

12.Podjęcie uchwał w przedmiocie udzielenia absolutorium członkom Zarządu z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2016.

13.Podjęcie uchwał w przedmiocie udzielenia absolutorium członkom Rady Nadzorczej z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2016.

14. Ustalenie wysokości wynagrodzenia Członkowi Rady Nadzorczej Spółki.

15.Wolne wnioski.

16.Zamknięcie obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2017-05-31Rafał WnorowskiPrezes Zarządu
2017-05-31Michał SiedleckiWiceprezes Zarządu