SFD (SFD): Skonsolidowany raport roczny spółki SFD SA - raport 6

Zarząd spółki SFD S.A. ("Spółka, Emitent"), przekazuje skonsolidowany raport roczny za rok obrotowy 2016 wraz z skonsolidowanym sprawozdaniem finansowym i sprawozdaniem Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej.

Jednocześnie Emitent informuje, że opinia i raport z badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego zostanie przekazana do publicznej wiadomości w dniu 29 czerwca 2017 roku. Emitent zwraca uwagę, iż w związku z opóźnieniem w wydaniu opinii i raportu z badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego za 2016 rok zmianie może ulec część prezentowanych danych finansowych. Według Emitenta po badaniu biegłego:

-zmiany mogą nastąpić na skutek konieczności poprawy rezerw lub odpisów aktualizujących majątek spółki,

- po weryfikacji ksiąg i księgowań mogą nastąpić przesunięcia w kosztach, przychodach z uwagi na interpretację przepisów prawa, ujawnieniu nieświadomego błędu ludzkiego,

- mogą nastąpić przesunięcia w pozycjach bilansowych z uwagi na fakt jaśniejszej prezentacji zdarzeń w sprawozdaniu. Może dotyczyć pozycji majątku trwałego, obrotowego, kapitałów, zobowiązań, rozliczeń międzyokresowych,

- mogą nastąpić zmiany w podstawie opodatkowania z uwagi na podejście do utworzonego aktywa czy rezerwy na odroczony podatek dochodowy,

- mogą nastąpić zmiany w prezentacji danych jednostek powiązanych.

Wszystkie wymienione okoliczności mogą wpłynąć na zmianę wyniku finansowego, bilansu, przepływów lub zestawienia zamian w kapitałach.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect”

Osoby reprezentujące spółkę:
Mateusz Pazdan - Prezes Zarządu