WOJAS (WOJ): Przychody osiągnięte w październiku 2017 roku - raport 34

Raport bieżący nr 34/2017

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

WOJAS S.A. informuje, iż wielkość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży osiągniętych przez Grupę Kapitałową WOJAS S.A. w październiku 2017 roku wyniosła 26 041 tys. PLN i była niższa o 3,7% w stosunku do przychodów osiągniętych w październiku 2016 roku.

W okresie styczeń - październik 2017 wielkość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży wyniosła 187 927 tys. PLN i była wyższa o 0,9 % w stosunku do przychodów osiągniętych w analogicznym okresie roku poprzedniego.

Skonsolidowane przychody ze sprzedaży detalicznej w październiku 2017 roku wyniosły 22 001 tys. PLN i były niższe o 9,5 % od przychodów osiągniętych w październiku 2016 roku. Narastająco, w okresie styczeń – październik 2017 skonsolidowane przychody ze sprzedaży detalicznej wyniosły 158 124 tys. zł i były niższe o 1,9 % od przychodów osiągniętych w analogicznym okresie roku poprzedniego.

2017-11-03Wiesław WojasPrezes Zarządu