AWBUD (AWB): Podpisanie listu intencyjnego przez spółkę zależną Emitenta - raport 15

Raport bieżący nr 15/2018

Zarząd AWBUD S.A. w Fugasówce ("Emitent”) informuje, iż w dniu 22 maja 2018 roku został poinformowany przez Zarząd INSTAL – LUBLIN Sp. z o.o. w Lublinie - spółka zależna Emitenta - ("Spółka zależna”) o podpisaniu w dniu 22 maja 2018 r. listu intencyjnego pomiędzy Budimex S.A., Técnicas Reunidas S.A.-Turów spółka cywilna, jako Zamawiającym a INSTAL-LUBLIN jako Wykonawcą ("List”), który wyraża intencję stron w zakresie zawarcia aneksu ("Aneks”) do umowy - zamówienia nr 70020-2557 z dnia 10 lipca 2017 r. ("Umowa”). Przedmiotem Umowy jest dostawa i montaż instalacji ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji (HVAC) HVAC SUPPLY & ERECTION w ramach realizacji budowy nowego bloku energetycznego w Elektrowni Turów. O zawarciu Umowy przez Spółkę zależną, Emitent informował raportem bieżącym nr 49/2017 z dnia 11 lipca 2017 r. Zgodnie z treścią Listu (1) Zamawiający podjął decyzję o przyznaniu Spółce zależnej do wykonania prac przy budynkach UBB, UEW, UVB, UVD, UVH, UTF, UET, USL w zakresie instalacji HVAC oraz instalacji sanitarnych wymienionych budynków, w oparciu o ofertę Spółki zależnej z całkowitym wynagrodzeniem za wykonanie przedmiotu Aneksu w kwocie 6.981.536,92,00 zł, (2) Wykonawca został upoważniony do rozpoczęcia przygotowań i mobilizacji do prac. O zawarciu Aneksu przez Spółkę zależną z Zamawiającym Emitent poinformuje w odrębnym raporcie.

Zawarcie Listu zostało uznane za informację poufną ze względu na wartość wynagrodzenia określonego w Liście, które w razie wynegocjowania i zawarcia Aneksu do Umowy będzie należne Spółce zależnej za jego wykonanie.

2018-05-22Michał WuczyńskiPrezes ZarząduMichał Wuczyński
2018-05-22Arkadiusz WiercińskiWiceprezes ZarząduArkadiusz Wierciński