AEDES (AED): Korekta raportu 12/2017 – Raport Roczny 2016 - raport 13

Zarząd Aedes S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Krakowie (dalej: „Spółka”, „Emitent”), w nawiązaniu do raportu nr 12/2017 z dn. 20 czerwca 2017 roku, w załączeniu przekazuje skorygowany Raport Roczny za rok obrotowy 2016 (dalej: „Raport”) wraz z Opinią i Raportem sporządzonymi przez biegłego rewidenta.

W wyniku pomyłki, Emitent opublikował Raport roczny 2016 zawierający niezaktualizowane dane finansowe za okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 roku oraz na dzień 31.12.2016 r. w zakresie:

I. Wybrane dane finansowe:

- tabela 1 (strona 4), kolumna danych za okres od od 01.01.2016 do 31.12.2016 r. w PLN oraz w EUR,

pozycje: Przychody ze sprzedaży, Zysk (strata) ze sprzedaży, Zysk (starta) z działalności operacyjnej, Zysk (strata) z działalności gospodarczej, EBITDA, Zysk (strata) brutto, Zysk (strata) netto

- tabela 2 (strona 5), kolumna danych na dzień 31.12.2016 r. w PLN oraz w EUR, pozycje:

Aktywa razem, Aktywa trwałe, Aktywa obrotowe, Należności razem, Należności krótkoterminowe, Kapitał (Fundusz) własny, Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania, Rezerwy na zobowiązania, Rezerwa z tytułu odroczonego podatku dochodowego, Rozliczenia międzyokresowe, Pasywa razem

- tabela 3 (strona 5), kolumna danych za okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 r. w PLN oraz w EUR, pozycje: Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej, Przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej, Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej

II. Sprawozdanie finansowe

- Bilans – tabela 7 (strona 12-15), kolumna danych na dzień 31.12.2016 r., pozycje:

Aktywa trwałe, Długoterminowe rozliczenia międzyokresowe, Aktywa obrotowe, Należności krótkoterminowe, Krótkoterminowe rozliczenia międzyokresowe, Aktywa ogółem, Kapitał (Fundusz) własny, Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania, Rezerwy na zobowiązania, Rezerwa z tytułu odroczonego podatku dochodowego, Rozliczenia międzyokresowe, Pasywa razem;

- Rachunek zysków i strat – tabela 8 (strona 16-17), kolumna danych za okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 r., pozycje: Przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi, Przychody netto ze sprzedaży produktów, Zmiana stanu produktów, Zysk (strata) ze sprzedaży, Pozostałe przychody operacyjne, Dotacje, Pozostałe koszty operacyjne, Inne koszty operacyjne, Zysk (strata) z działalności operacyjnej,

Zysk (strata) z działalności gospodarczej, Zysk (strata) brutto, Podatek dochodowy, Zysk (strata) netto;

- Rachunek zestawienia zmian w kapitale własnym – tabela 9 (strona 18-19), kolumna danych za okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 r.;

- Rachunek przepływów pieniężnych – tabela 10 (strona 20-21), kolumna danych za okres od 01.01.2016 do 31.12.2016 r.;

- Punkt 6 Dodatkowe informacje i objaśnienia (strona 22-26)

III. Sprawozdanie Zarządu Emitenta z działalności w roku obrotowym 2016

- Punkt 5, strona 36

- Punkt 10, strona 46

Wszystkie w/w zakresy danych uległy zmianie i zostały przedstawione w załączonym do niniejszego komunikatu Raporcie Rocznym 2016.

Zarząd Emitenta przeprasza Akcjonariuszy oraz Inwestorów za zaistniałą sytuację, której w przyszłości zamierza uniknąć dzięki rzetelniejszej kontroli publikowanych Raportów okresowych.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 2) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu ,,Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:
Maciej Targosz - Prezes Zarządu