Reklama

PREMFOOD (PFR): Informacja o przyjęciu przez Spółkę Premium Food Restaurants S.A. Indywidualnego Standardu Raportowania

Zarząd Premium Food Restaurants SA informuje, że w dniu 1 lipca 2016 r. Uchwałą Nr 2 przyjął do stosowania w Spółce Indywidualny Standard Raportowania dla Spółki, stanowiący załącznik do niniejszego raportu, mając na uwadze, że:

Reklama


1) z dniem 3 lipca 2016 r. w krajach członkowskich Unii Europejskiej zacznie bezpośrednio obowiązywać rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (Dz. Urz. UE. L Nr 173, str. 1),


Indywidualny Standard Raportowania ma na celu jednoznaczne przedstawienie zasad, którymi Spółka będzie się kierowała w wypełnianiu swoich obowiązków informacyjnych, co - w ocenie Spółki - ułatwi prawidłowe wypełnienie spoczywających na Spółce obowiązków informacyjnych, z pełnym poszanowaniem interesów wszystkich uczestników obrotu na rynku giełdowym, w tym inwestorów indywidualnych.


Indywidualny Standard Raportowania wchodzi w życie z dniem 30 czerwca 2016 r., z mocą obowiązującą od dnia 3 lipca 2016 r.


Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2009, nr 185, poz. 1439 ze zm.)



Osoby reprezentujące spółkę:
Aleksandra Tymińska - Prezes Zarządu

Załączniki

Dokument.pdf
Dowiedz się więcej na temat: food | 2016 r. | R.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »