Reklama

PHOENIX (PHO): Swap of shares in the Slovak power plants Hrusov, Babina II and Babina III / Transakcja wymiany akcji w elektrowniach Hrusov, Babina II i Babina III na Słowacji

The Management Board of Photon Energy a.s. announces that as a part of its efforts to consolidate the ownership structure in its Slovak portfolio, on 24 August 2011 the Company signed the following agreements with SUN4ENERGY s.r.o., related to a swap of shares in the following Slovak joint-ventures:

Reklama

- Photon Energy agreed to sell its majority stake of 66% in the Slovak project company SUN4ENERGY BB s.r.o. (owning and operating the 999 KWp PV power plant in Hrusov) to SUN4ENERGY s.r.o., which previously held the remaining 34% of the shares;

- SUN4ENERGY s.r.o. agreed to sell its minority stake of 34% in the Slovak project company SUN4ENERGY ZVB s.r.o. (owning and operating the 999 KWp PV power plant in Babina) to Photon Energy a.s., which previously held 66% of the shares;

- SUN4ENERGY s.r.o. agreed to sell its minority stake of 34% in the Slovak project company SUN4ENERGY ZVC s.r.o. (owning and operating the 999 KWp PV power plant in Babina, also referred to as “Babina III") to Photon Energy a.s., which previously held 66% of the shares


All three transactions are cash-neutral as mutual receivables and liabilities equalize. As a result Photon Energy became the 100% owner in the PV power plants Babina II and Babina III. At the same time Photon Energy ceased to be a shareholder in the Hrusov power plant.


Photon Energy a.s. and its board members are not related to the principals of SUN4ENERGY s.r.o.


Legal basis: § 3 ust. 2 point no.2 of the Appendix 3 to Regulations of the Alternative Trading System - "Current and Periodical Information in the Alternative Trading System".


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zarząd Photon Energy informuje, że w ramach strategii konsolidacji udziałów w projektach na Słowacji, dnia 24 sierpnia 2011 r. Spółka podpisała z partnerem SUN4ENERGY s.r.o. następujące umowy o wymianie akcji we wspólnych przedsięwzięciach joint-venture, na Słowacji:


- Photon Energy sprzedał swój pakiet większościowy 66% udziałów w spółce celowej SUN4ENERGY BB s.r.o. na Słowacji (właściciela i operatora elektrowni Hrusov o mocy 999 KWp) drugiemu partnerowi joint-venture tj. SUN4ENERGY s.r.o., który posiadał poprzednio pozostałe 34% udziałów w powyższym projekcie;

- SUN4ENERGY s.r.o. sprzedał swój pakiet mniejszościowy 34% udziałów w spółce celowej SUN4ENERGY ZVB s.r.o. na Słowacji (właściciela i operatora elektrowni Babina II o mocy 999 KWp) drugiemu partnerowi joint-venture tj. Photon Energy a.s., który posiadał poprzednio pozostałe 66% udziałów;

- SUN4ENERGY s.r.o. sprzedał swój pakiet mniejszościowy 34% udziałów w spółce celowej SUN4ENERGY ZVC s.r.o. na Słowacji (właściciela i operatora elektrowni Babina III o mocy 999 KWp) drugiemu partnerowi joint-venture tj. Photon Energy a.s., który posiadał poprzednio pozostałe 66% udziałów w powyższym projekcie.


Ponieważ wzajemne zobowiązania i należności Photon Energy a.s. oraz SUN4ENERGY s.r.o. są równe, rozliczenie niniejszych umów nie będzie miało wpływu na przepływy gotówkowe Spółki.


W rezultacie powyższych umów, Photon Energy stał się właścicielem 100% udziałów w elektrowniach: Babina II oraz Babina III. Jednocześnie, Photon Energy przestał być właścicielem elektrowni Hrusov.


Photon Energy oraz członkowie jego organów nie są w żaden sposób powiązani ze stroną niniejszej umowy SUN4ENERGY s.r.o.


Podstawa prawna: § 3 ust. 2 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu - "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".






Osoby reprezentujące spółkę:
Michael Gärtner - Chairman of the Board of Directors
Georg Hotarv - Vice-chairman of the Board of Directors

Dowiedz się więcej na temat: Akcji | as` | and | part | ITS | Photon

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »