Reklama

HANDLOWY (BHW): Opinia Rady Nadzorczej w sprawie wniosku Zarządu dotyczącego podziału zysku netto za 2017 rok, ustalenia dnia dywidendy i terminu wypłaty dywidendy.

Raport bieżący nr 11/2018

Podstawa Prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Podstawa prawna: § 38 ust. 1 pkt 11 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2014 r., poz.133).

Reklama

Na posiedzeniu w dniu 21 marca 2018 roku Rada Nadzorcza Banku Handlowego w Warszawie S.A. ("Rada Nadzorcza”) podjęła uchwałę i pozytywnie zaopiniowała przedłożenie Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu wniosku Zarządu Banku w sprawie proponowanego podziału zysku netto za 2017 rok, w tym propozycji przeznaczenia na wypłatę dywidendy kwoty 537 010 956,00 zł, tj. 99,98% jednostkowego zysku netto. Dywidenda ma mieć charakter pieniężny. Powyższa propozycja oznacza, że proponowana dywidenda przypadająca na jedną akcję zwykłą wynosiłaby 4 złote 11 groszy.

Jednocześnie Rada Nadzorcza rozpatrzyła i pozytywnie zaopiniowała wniosek Zarządu w sprawie terminu ustalenia prawa do dywidendy na dzień 18 czerwca 2018 roku oraz terminu wypłaty dywidendy na dzień 25 czerwca 2018 roku.

Propozycja Zarządu wraz z opinią Rady Nadzorczej zostanie przedłożona Walnemu Zgromadzeniu w celu podjęcia uchwały.


PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2018-03-21Tomasz OśkoPełnomocnik

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »