Reklama

BNPPPL (BNP): Spełnienie się jednego z warunków powołania na stanowisko Wiceprezesa Zarządu Banku Gospodarki Żywnościowej S.A.

Raport bieżący nr 32/2015

Podstawa Prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Spełnienie się jednego z warunków powołania na stanowisko Wiceprezesa Zarządu Banku Gospodarki Żywnościowej S.A.

Reklama

Raport bieżący nr 32/2015 data sporządzenia: 28 kwietnia 2015 r.

Zarząd Banku Gospodarki Żywnościowej S.A. ("BGŻ”), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 7/2015 z dnia 29 stycznia 2015 r., niniejszym informuje, że w dniu 28 kwietnia 2015 r. Komisja Nadzoru Finansowego wyraziła na podstawie art. 22b ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Prawo bankowe (tekst jednolity: Dz. U. z 2015 r., poz. 128) zgodę na powołanie Wojciecha Kembłowskiego na stanowisko Wiceprezesa Zarządu BGŻ.

Uzyskanie przedmiotowej zgody Komisji Nadzoru Finansowego stanowiło jeden z warunków zawieszających określonych w uchwale Rady Nadzorczej BGŻ w sprawie powołania Wojciecha Kembłowskiego na stanowisko Wiceprezesa Zarządu BGŻ, wskazanych w ww. raporcie bieżącym.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (tekst jednolity: Dz. U. z 2014 r., poz. 133)


PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2015-04-28Józef WancerPrezes Zarządu
2015-04-28Monika Nachyła Wiceprezes Zarządu

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »