Reklama

SKOTAN (SKT): Wydanie ostatecznej decyzji w sprawie zatwierdzenia zakładu produkcji drożdży paszowych

Raport bieżący nr 7/2012
Podstawa prawna:

Reklama

Art. 56 ust. 5 Ustawy o ofercie - aktualizacja informacji

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2011 z dnia 6 grudnia 2011 r. w sprawie zatwierdzenia warunkowego do dnia 1 marca 2012 r. podmiotu SKOTAN S.A. z Zakładem Produkcyjnym w Czechowicach Dziedzicach jako producenta drożdży paszowych oraz nadaniu w/w podmiotowi weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego, Zarząd SKOTAN S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 6 marca 2012 r. otrzymał decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii w Bielsku Białej o ostatecznym zatwierdzeniu podmiotu SKOTAN S.A. z Zakładem Produkcyjnym w Czechowicach Dziedzicach, producenta drożdży paszowych oraz nadaniu w/w podmiotowi weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego: Îą PL 2402002 p.

Wydanie decyzji o ostatecznym zatwierdzeniu zakładu nastąpiło w związku ze spełnieniem przez zakład wszystkich wymogów określonych w Rozporządzeniu (WE) Nr 183/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 12 stycznia 2005 r., ustanawiającego wymagania dotyczące higieny pasz (Dz. U. UE seria L35), w związku z zakończeniem procesu wdrażania w zakładzie systemu HACCP i związanej z nim dokumentacji (więcej nt. temat w ww. raporcie bieżącym nr 18/2011).

Przedmiotowa decyzja ostatecznie zatwierdza w świetle przepisów weterynaryjnych przygotowanie zakładu do produkcji drożdży paszowych jako materiału paszowego i umożliwia sprzedaż produktów zakładu produkcyjnego na rynku paszowym.
Marek Pawełczak - Prezes Zarządu

Dowiedz się więcej na temat: Skotan SA | Emitent

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »