Reklama

PAMAPOL (PMP): Zawarcie aneksów do umów kredytowych z PKO BP

Raport bieżący nr 8/2017

Podstawa Prawna:
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

W związku z planowanym na dzień 30 czerwca 2017 r. upływem terminu Porozumienia Restrukturyzacyjnego z dnia 25 września 2014 r., o którym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 30/2014, a którego stronami byli Emitent oraz Warmińskie Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. (WZPOW) jako kredytobiorcy oraz Powszechna Kasa Oszczędności BP S.A. (PKO BP) i Bank Gospodarki Żywnościowej S.A. (obecnie Bank BGŻ BNP Paribas S.A.) jako kredytodawcy, Zarząd Pamapol S.A. informuje, iż kontynuuje rozmowy z bankami dotyczące koncepcji dalszego finansowania Grupy Pamapol na rok 2017 i kolejne lata. Finalizacja prowadzonych rozmów przewidywana jest po dniu 30 czerwca 2017 r.

Reklama

W związku z tym Emitent oraz WZPOW zawarły w dniu dzisiejszym, tj. w dniu 23 czerwca 2017 r. z PKO BP aneksy do dotychczas obowiązujących umów - umowy kredytu w formie limitu kredytowego wielocelowego z dnia 20 grudnia 2010 r. z późniejszymi zmianami oraz umowy kredytu w formie limitu kredytowego wielocelowego z dnia 22 marca 2006 r. z późniejszymi zmianami. Na mocy ww. aneksów okres obowiązywania limitów finansowania został przedłużony o 3 miesiące, tj. do dnia 30 września 2017 r.

W najbliższym okresie przewidywane jest dokonanie stosownych uzgodnień z drugim finansującym, tj. Bankiem BGŻ BNP Paribas S.A.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
DataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis
2017-06-23Krzysztof PółgrabiaWiceprezes ZarząduKrzysztof Półgrabia

Dowiedz się więcej na temat: R.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »