HAMBURGER (MRH): Podjęcie decyzji o rozszerzeniu działalności o nowy koncept gastronomiczny - raport 11
Raport bieżący nr 11/2018
Podstawa Prawna:
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd spółki Mr Hamburger S.A. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej ("Spółka”) informuje, iż w dniu 27 sierpnia 2018 r. podjął decyzję w formie uchwały o rozszerzeniu prowadzonej obecnie działalności poprzez stworzenie i wprowadzenie na rynek nowego konceptu gastronomicznego.
W ramach nowego konceptu gastronomicznego Spółka prowadzić będzie restauracje z pełną obsługą kelnerską, których oferta skupiać się będzie na tradycyjnych daniach kuchni amerykańskiej. Restauracje te ulokowane będą w centrach dużych miast oraz w dużych centrach handlowych.
Jednocześnie Zarząd przypomina, iż obecnie Spółka prowadzi dwa koncepty gastronomiczne: bary szybkiej obsługi pod marką Mr Hamburger oraz restauracje Leśne Runo serwujące dania tradycyjnej kuchni polskiej usytuowane przy stacjach benzynowych zlokalizowanych przy najważniejszych arteriach komunikacyjnych w Polsce. Obecnie Spółka posiada 14 barów Mr Hamburger (7 własnych i 7 prowadzonych na zasadzie franczyzy) oraz 4 własne restauracje pod marką Leśne Runo.
Rozszerzenie działalności o nowy koncept gastronomiczny wynika z przeprowadzonych własnych badań oraz analiz rynkowych Spółki, a także obecnie panujących trendów rynkowych w branży gastronomicznej. Nowy koncept gastronomiczny ma zapewnić dywersyfikację prowadzonej działalności oraz pozytywnie wpłynąć na osiągane przez Spółkę wyniki finansowe.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
2018-08-27 | Tomasz Miernikowski | Prezes Zarządu | Tomasz Miernikowski | ||