BYTOM (BTM): Połączenie Bytom SA z Vistula Group S.A. - raport 47

Raport bieżący nr 47/2018

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

BYTOM S.A. z siedzibą w Krakowie ("Emitent”) informuje o powzięciu wiadomości o tym, że w dniu 30 listopada 2018 roku Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy - Krajowego Rejestru Sądowego dokonał wpisu do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego połączenia Emitenta jako spółki przejmowanej z Vistula Group S.A. (nowa nazwa: VRG S.A.) jako spółki przejmującej.

Zgodnie z art. 493 § 2 KSH połączenie spółek następuje z dniem wpisania połączenia do rejestru właściwego według siedziby spółki przejmującej. Wpis ten wywołuje skutek wykreślenia z rejestru spółki przejmowanej, tj. BYTOM S.A.

Stosownie do art. 494 KSH, z dniem połączenia Vistula Group S.A. (nowa nazwa: VRG SA) jest następcą prawnym BYTOM S.A., tj. wstąpiła we wszystkie prawa i obowiązki BYTOM S.A. jako spółki przejmowanej.

2018-11-30Michał WójcikPrezes Zarządu