FAM (FAM): Stanowisko Zarządu FAM S.A. w sprawie pisma dotyczącego umieszczenia określonych spraw w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia FAM S.A. zwołanego na dzień 10 stycznia 2018 r. - raport 69

Raport bieżący nr 69/2017

Zarząd spółki pod firmą FAM SPÓŁKA AKCYJNA z siedzibą we Wrocławiu ("Emitent” lub "Spółka”), w odniesieniu do otrzymanego w dniu 20 grudnia 2017 r. pisma ("Pismo”) dotyczącego umieszczenia w porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki zwołanego na dzień 10 stycznia 2018 r. ("NWZ Spółki”) określonych spraw – o którym Spółka informowała za pośrednictwem raportu bieżącego Emitenta nr 65/2017 z dnia 21 grudnia 2017 r. – niniejszym wskazuje, iż w wyniku dokonania analizy Pisma stwierdzono brak możliwości realizacji żądania zawartego w jego treści.

Konkluzja ta stanowi konsekwencję zidentyfikowania uchybień formalnych powodujących bezskuteczność wyrażonego w Piśmie wniosku odnoszącego się do uzupełnienia porządku obrad NWZ Spółki.

W efekcie porządek obrad NWZ Spółki określony w raporcie bieżącym Emitenta nr 64/2017

z dnia 13 grudnia 2017 r. oraz w odpowiednim ogłoszeniu o zwołaniu NWZ Spółki dostępnym na stronie internetowej Emitenta pod adresem: http://famgk.pl/relacje-inwestorskie/, pozostaje niezmieniony.

2017-12-23Paweł RelidzyńskiPrezes Zarządu
2017-12-23Sławomir ChrzanowskiCzłonek Zarządu