MBANK (MBK): Rekomendacja na stanowisko Wiceprezesa Zarządu Banku ds. Finansów - raport 34

Raport bieżący nr 34/2016

Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Zarząd mBanku S.A. (Bank) podaje do wiadomości, że w dniu 4 maja 2016 r. przewodniczący Rady Nadzorczej Banku, Pan Maciej Leśny poinformował Zarząd Banku, iż w dniu 4 maja 2016 r. podjął decyzję o zarekomendowaniu Radzie Nadzorczej Banku, na jej najbliższym planowanym na 10 czerwca 2016 r. posiedzeniu, kandydatury Pana Christopha Heinsa na stanowisko Wiceprezesa Zarządu Banku, odpowiedzialnego za obszar finansów.

Pan Heins podejmie swoje obowiązki w Banku z dniem 1 lipca 2016 r. po zatwierdzeniu przez Radę Nadzorczą po planowanym z dniem 30 czerwca 2016 r. odejściu ze stanowiska Wiceprezesa Zarządu Pana Joerga Hessenmuellera.

Rezygnacja Pana Hessenmuellera była przedmiotem raportu bieżącego Banku 31/2016 z dnia 13 kwietnia 2016 roku.

Pan Heins rozpoczął swoją karierę w 1988 roku w Dresdner Banku jako Relationship Manager. Do dnia dzisiejszego pełnił szereg funkcji w Grupie Commerzbanku, zarówno w Niemczech, jak i za granicą, gdzie pozyskał cenne doświadczenia w sferze front office, back office, jak i w obszarze wsparcia. W roku 2008 Pan Heins rozpoczął pracę jako CFO oddziału Commerzbanku w Nowym Jorku, którą pełnił do czasu powrotu do Frankfurtu w roku 2012. Obecnie Pan Heins jest Dyrektorem Controllingu Grupy, jednostki odpowiedzialnej za raportowanie i planowanie finansowe Grupy Commerzbanku.

Pan Heins pozyskał dyplom Bankakademie we Frankfurcie nad Menem ( obecnie Frankfurt School of Finance and Management) w roku 1996 oraz ukończył studia magisterskie w zakresie bankowości (Diplom-Bankbetriebswirt (BA)).

2016-05-04Cezary StypułkowskiPrezes Zarządu