Ustalenia kwot produkcji cukru

Komitet przyjął i rekomendował Radzie Ministrów przedłożony przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi Projekt rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie ustalenia kwot produkcji cukru.

Komitet przyjął i rekomendował Radzie Ministrów przedłożony przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi Projekt rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie ustalenia kwot produkcji cukru.

Maksymalna ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej 2002 r. i przeznaczona na zaopatrzenie rynku krajowego w okresie od 1 października 2002 r. do 30 września 2003 r., wynosi 1.540 tys. ton (kwota

A).

Maksymalna ilość cukru jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej 2002 r. i przeznaczona na eksport z zastosowaniem dopłat, od 1 stycznia 2003 r. do 31 grudnia 2003 r., wynosi 104,4 tys. ton ( kwota B).

Przy określaniu kwoty A na sezon 2002/03 wzięto pod uwagę:

a) potrzeby polskiego rynku wewnętrznego;

Reklama

b) zobowiązania Polski wobec WTO oraz

c) utrzymujące się na rynku światowym bardzo niskie ceny cukru białego.

Zgodnie z obecnymi zobowiązaniami Polski wobec WTO, maksymalna wielkość subsydiowanego eksportu cukru w 2003 roku może wynieść 104,4 tys. ton.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: produkcje
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »