PAMAPOL (PMP): Oświadczenia członków Rady Nadzorczej w sprawie zamiarów objęcia akcji serii D - raport 16

Raport bieżący nr 16/2015

Art. 56 ust. 5 Ustawy o ofercie - aktualizacja informacji

W nawiązaniu do

1) informacji przekazanych w raportach bieżących nr 35/2014 i 40/2014 dotyczących zamiarów znaczących akcjonariuszy, członków Rady Nadzorczej - Pana Mariusza Szataniaka i Pawła Szataniaka w odniesieniu do emisji akcji serii D, iż ich zamiarem jest nieskorzystanie z praw poboru akcji serii D, tj. nie będą realizować prawa do objęcia przysługujących im 8.262.250 akcji serii D i zamierzają odsprzedać członkom Zarządu PAMAPOL S.A. prawa poboru uprawniające do objęcia 1 mln sztuk akcji serii D oraz

2) informacji zamieszczonych w sprawozdaniach Zarządu z działalności PAMAPOL S.A. i Grupy Kapitałowej PAMAPOL rok 2014, iż na dzień sporządzenia sprawozdań członkowie Zarządu zadeklarowali zamiar objęcia do 680.000 akcji serii D w realizacji nabytych bądź posiadanych przez siebie praw poboru, oraz iż Spółka powzięła informacje o zamiarze uczestnictwa w ofercie Akcji Serii D przez pracowników Grupy PAMAPOL, co w efekcie miałoby dać łącznie objęcie wspomnianej wyżej liczby 1 mln sztuk Akcji Serii D, przy czym Spółka nie dysponowała oświadczeniami ze strony wymienionych osób odnośnie zamiarów uczestnictwa w Ofercie, jak również nie otrzymała odpowiedzi na zapytanie w tym zakresie od pozostałych członków Rady Nadzorczej,

Zarząd PAMAPOL S.A. informuje iż w dniu dzisiejszym otrzymał od członków Rady Nadzorczej Pana Piotra Kamińskiego oraz Pana Rafała Tuzimka oświadczenia, w których wskazali oni, iż na dzień złożenia oświadczenia zamiarem każdego z nich jest objęcie nie więcej niż 300.000 sztuk akcji serii D spółki PAMAPOL S.A., przy czym ostateczna decyzja w tym zakresie zostanie podjęta przez nich w czasie realizacji oferty publicznej akcji serii D.

W ramach emisji z prawem poboru w drodze oferty publicznej oferowanych jest 11.583.350 akcji zwykłych na okaziciela serii D o wartości nominalnej 1 zł każda. Cena emisyjna wynosi 1 zł za akcję. Dniem prawa poboru był 2 lutego 2015 r. Każde 2 prawa poboru uprawniają do objęcia 1 akcji serii D.

Opublikowany w Prospekcie emisyjnym harmonogram oferty przewiduje, iż:

- rozpoczęcie przyjmowania zapisów w wykonaniu prawa poboru oraz zapisów dodatkowych będzie miało miejsce w dniu 21 maja 2015 r., a zakończenie w dniu 1 czerwca 2015 r.,

- notowanie jednostkowych praw poboru na GPW ma odbywać się w dniach 21 maja – 27 maja 2015 r.

Przydział akcji oferowanych objętych w ramach wykonania prawa poboru oraz zapisów dodatkowych planowany jest na dzień 11 czerwca 2015 r.

2015-05-19Krzysztof PółgrabiaWiceprezes ZarząduKrzysztof Półgrabia