Reklama

Coraz częściej korzystamy z cateringu na wigilię

Choć większość z nas nie wyobraża sobie wigilii bez tradycyjnych potraw, coraz więcej osób nie ma czasu, by je przyrządzić. Z pomocą przychodzą firmy cateringowe. Z każdym rokiem wzrasta liczba osób zamawiających dania na wigilijny stół - przyznaje siedlecki restaurator Daniel Rafalski. Dodaje, że najpopularniejsze są tradycyjne potrawy: kapusta z grzybami, pierogi, barszcz czerwony z pasztecikami i ryby.

Daniel Rafalski przekonuje, że choć na pierwszy rzut oka ceny gotowych dań są wyższe niż te przyrządzane samodzielnie, to gdy dodamy własny czas, paliwo, prąd i inne poniesione koszty okaże się, że kupując gotowe potrawy możemy nawet zaoszczędzić.

Rozmówca IAR podkreśla, że coraz więcej imprez organizujemy we własnym zakresie w prywatnych domach czy ogrodach, ale równocześnie coraz chętniej korzystamy z usług firm cateringowych. Tak jest na przykład z sylwestrem. Zamawiane są przede wszystkim dania ciepłe, pieczone wędliny, galarety, sałatki czy tatar.

Reklama

Zapełnienie wigilijnego stołu potrawami wigilijnymi zamówionymi w firmie cateringowej czteroosobową rodzinę kosztuje w tym roku około 300-400 złotych. Za litr barszczu czerwonego musimy zapłacić w granicach 15 złotych, półmisek ryby po grecku lub śledzia kosztować nas będzie około 25 złotych, a na cztery porcje pierogów z kapustą i grzybami wydamy około 50 złotych.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »