Rukola skażona salmonellą. Lidl, Biedronka, Selgros, Intermarche i McDonald’s wycofują produkt

Największe sieci handlowe w Polsce i restauracje szybkiej obsługi wycofują partie rukoli produktów zawierających rukolę w związku z wykryciem w próbkach jednego z produktów obecności bakterii salmonelli - poinformował portal wiadomoscihandlowe.pl. Producentem rukoli jest Eisberg sp. z o.o.

Odbiorcami wycofywanych produktów były m.in. podmioty: Jeronimo Martins Polska S.A., Lidl Sp. z o.o. sp.k., McDonald’s, SCA PR Polska Sp. z o.o., Transgourmet Polska Sp. z o.o. Oznacza to, że felerna rukola trafiła do sklepów Biedronka, Lidl, Selgros, Intermarche i sieci restauracji McDonald’s.

Główny Inspektorat Sanitarny podaje, że w wewnętrznych badaniach firmy Eisberg w dwóch próbkach produktu "Rukola 100g" wyprodukowanych dla jednego z klientów (nr partii/ termin przydatności 02.09.2020, 04.09.2020) wykryto obecność bakterii salmonelli.

Reklama

Sieci sklepów i restauracji informują konsumentów za pośrednictwem swoich stron internetowych o trwającym procesie wycofywania produktów. Również producent rukoli zamieścił tabelę z listą wycofywanych warzyw.

wiadomoscihandlowe.pl
Dowiedz się więcej na temat: Salmonella
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »