Świąteczny jarmark w Warszawie. Magda Gessler zaskakuje ceną za jeden pieróg

Na Rynku Starego Miasta w Warszawie ruszył jarmark bożonarodzeniowy. Jednym z wystawców jest restauracja "u Fukiera", a więc jeden z najsłynniejszych lokali Magdy Gessler. Czym ponownie zaskoczyła restauratorka? Na uwagę zasługują nie tylko grzańce.

Choć lodowisko wokół jarmarku świątecznego w Warszawie jest jeszcze zamknięte, to amatorów ciepłych napojów i polskich dań przybywa. Jak donosi Wirtualna Polska, jedno ze stoisk wynajęła tym razem Magda Gessler

Grzańce "U Fukiera" w przeciętnych cenach

Restauracja "U Fukiera" to jeden z najstarszych warszawskich lokali gastronomicznych. Słynie z kuchni polskiej i tradycyjnych warszawskich potraw. Jej właścicielką jest od lat prowadząca "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler.

Ceny grzańca u znanej celebrytki mieszczą się w szeroko rozumianej normie. Większość budek na warszawskich jarmarku oferuje te ciepłe napoje w cenach od 20 do 25 zł za kubek. U Magdy Gessler grzaniec w papierowym kubku o pojemności 250 ml kosztuje 25 zł. Gratis otrzymujemy wydruk autografu celebrytki.

Reklama

U innych wystawców można znaleźć grzańca o różnych pojemnościach w cenach 20, 25 i 30 zł. Jedna z ofert to także grzaniec z kuflem za 30 zł.

Woda w cenie napojów gazowanych

Jarmark to także dosyć bogata oferta napojów alkoholowych. U Magdy Gessler znaleźć można prosecco w cenie 33 zł za 200 ml czy wino domowe o pojemności 185 ml za 35 zł. Z kolei zimowa herbata z nalewką pigwową kosztuje 25 zł. 

Najzwyklejsza herbata i kawa to "U Fukiera" wydatek rzędu 16 zł. Co ciekawe, tyle samo zapłacimy za najpopularniejsze napoje gazowane: 16 zł kosztuje u Magdy Gessler Coca-Cola, Sprite, Tonic i... woda. Gorąca czekolada to już koszt 22 zł. 

Ile kosztuje jeden pieróg Magdy Gessler?

Znana restauratorka oferuje także dania gorące, które określane są jako "świąteczne specjały". W ofercie jest m.in. barszcz czerwony w kubku w cenie 17 zł czy bigos staropolski z mięsem i grzybami za 25 zł, jednak na uwagę zasługuje przede wszystkim pojedynczy podsmażany pieróg z kapustą i grzybami, który kosztuje 10 zł. Poza tym Magda Gessler oferuje także:

  • gulasz cielęcy lekko pikantny - 30 zł, 
  • kiełbasę serwowaną z tartym chrzanem i musztardą - 25 zł, 
  • kiełbaski białe - 25 zł,
  • piernik nadziewany śliwkami - 15 zł. 

Serwis WP.pl dodaje, że inni wystawcy oferują podobne ceny na warszawskim jarmarku. Średnio to ok. 20 zł za grochówkę czy kiełbasę z grilla i 10-15 zł za oscypka czy chleb z domowym smalcem. Jarmark bożonarodzeniowy w stolicy potrwa do 6 stycznia 2025 roku. Szczyt jego popularności jeszcze przed nami. 

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: jarmark bożonarodzeniowy | Magda Gessler | ceny
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »