Rosyjscy kontrolerzy w polskich rzeźniach

Jutro rozpoczynają się kontrole polskich rzeźni i zakładów mięsnych przez rosyjskich inspektorów weterynaryjnych. Poddanie się badaniu, które jest warunkiem, by mięso mogło trafić na rynek rosyjski, zadeklarowały 54 firmy.

Jutro rozpoczynają się kontrole polskich rzeźni i zakładów mięsnych przez rosyjskich inspektorów weterynaryjnych. Poddanie się badaniu, które jest warunkiem, by mięso mogło trafić na rynek rosyjski, zadeklarowały 54 firmy.

Polscy przedsiębiorcy z branży mięsnej oczekują na kontrole z niecierpliwością. Tylko w ubiegłym roku, polskie zakłady sprzedały Rosjanom mięso za prawie 90 mln dolarów.

Ten, kto kupuje i płaci, rządzi na wolnym rynku, a my mamy nadwyżki mięsa - wyjaśnia Stanisław Zięba ze Związku Producentów i Eksporterów Mięsa.

RMF FM
Dowiedz się więcej na temat: kontrole | mięso | rzeźnia | kontrolerzy | rzeźnie | Polskie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »