PolRest otwiera restaurację INVITO pasta &pizza we Wrocławiu

INVITO pasta & pizza we Wrocławiu znajduje się na parterze zabytkowej kamienicy przy ul. Odrzańskiej 2/3 (róg Igielnej), w ścisłym centrum miasta, w bezpośrednim sąsiedztwie Rynku Głównego. Powierzchnia lokalu wynosi 130 m kw. Na gości restauracji czeka 80 miejsc siedzących, przewidziano także kącik dla najmłodszych.

INVITO pasta & pizza we Wrocławiu znajduje się na parterze zabytkowej kamienicy przy ul. Odrzańskiej 2/3 (róg Igielnej), w ścisłym centrum miasta, w bezpośrednim sąsiedztwie Rynku Głównego. Powierzchnia lokalu wynosi 130 m kw. Na gości restauracji czeka 80 miejsc siedzących, przewidziano także kącik dla najmłodszych.

INVITO we Wrocławiu to trzeci lokal nowej sieci, dotychczas zostały otwarte w Krakowie (kwiecień 2008) oraz w Gdyni (lipiec 2008). Wszystkie restauracje sieci będą wyglądać podobnie. Menu jest typowo włoskie. Oferowane tam dania można podzielić na trzy podstawowe grupy: pizze (wykonywane według oryginalnej receptury gwarantującej ich doskonały smak i wygląd), makarony (we wszystkich podstawowych rodzajach) i sałatki. Menu uzupełniają desery oraz napoje.

Restauracje INVITO należą do sektora casual dining, ich oferta skierowana jest głównie do ludzi młodych i młodych rodzin, które chcą szybko i dobrze zjeść oraz nie wydawać wielu pieniędzy na posiłek. Ponadto uniwersalna formuła INVITO umożliwia dotarcie do szerokiego grona klientów, w tym na pewno licznych w sezonie letnim turystów.

Reklama

W 2008 roku planowane jest otwarcie pierwszych 5-6 restauracji INVITO. Pierwszy lokal został otwarty w kwietniu w Krakowie, kolejny po Gdyni i Wrocławiu zostanie otwarty Warszawie jesienią tego roku.

Do roku 2010 spółka zamierza zarządzać siecią 20-24 restauracji INVITO, które będzie otwierać w atrakcyjnych lokalizacjach, tj. w obrębie centrów miast lub w miejscach charakteryzujących się dużym natężeniem ruchu pieszych. Nowa strategia rozwoju zakłada także otwieranie restauracji INVITO w mniejszych miejscowościach niż do tej pory, w galeriach handlowych, przy dużych osiedlach mieszkaniowych, gdzie oferta gastronomiczna jest skromna lub nie ma jej wcale.

Najważniejsze wspólne elementy koncepcji restauracji sieciowej INVITO stanowią: marka (logo) sieci, kryteria lokalizacji, wystrój wnętrza, obsługa, menu, docelowy klient, sposób zarządzania procesem technologicznym.

Informacja prasowa
Dowiedz się więcej na temat: otwieranie | lokal | Wrocław | pasta | W.E. | pizza ' | menu | pizza
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »