Reklama

Ekologiczna żywność zyskuje klientów

- Zdrowa żywność staje się coraz popularniejsza. Niestety, z powodu nadgorliwości polskich urzędników zarabiają na niej w dużej mierze zagraniczne firmy, sprzedające często ekologiczną żywność powstałą na bazie polskich surowców - informuje "Nasz Dziennik".

Wytwarzanie żywność ekologicznej to szansa rozwoju przeżywającego ogromne trudności polskiego rolnictwa. Ci, którzy tym się zajęli, nie żałują. Jednak uważają, że większe zyski osiągają zagraniczne firmy, wysysające surowiec z naszego rynku, przetwarzające go za granicą i sprzedające potem końcowy produkt drogo Polsce. Niewystarczająca jest też liczba polskich firm przetwarzających żywność ekologiczną.

Reklama

Gazeta podaje też przykłady biurokratycznych przepisów, blokujących rozwój gospodarstw ekologicznych i przedsiębiorstw przetwórczych.

Więcej w "Naszym Dzienniku". (

Dowiedz się więcej na temat: Nasz Dziennik | zagraniczne | ekologia | zagraniczne firmy | firmy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »