Ekożywność zyskuje nad Wisłą

Coraz więcej polskich firm zarabia na ekologicznej żywności. W tym roku wartość rynku osiągnie 450 milionów złotych.- czytamy w "Rzeczpospolitej".

Coraz więcej polskich firm zarabia na ekologicznej żywności. W tym roku wartość rynku osiągnie 450 milionów złotych.- czytamy w "Rzeczpospolitej".

Gazeta wyjaśnia, że dynamiczny rozwój rynku jest spowodowany coraz większą świadomością żywieniową konsumentów. Jak czytamy, Polska jest dosyć młodym rynkiem, w przeciwieństwie do Europy Zachodniej, gdzie ekożywność jest popularna od wielu lat. "Rzeczpospolita" wylicza, że w 2011 roku wartość detaliczna całego rynku detalicznego ekologicznej żywności zwiększyła się niemal o jedną czwartą. Jej zdaniem w tym roku ma ona szansę pójść w górę o kolejne 20 procent. Więcej - w "Rzeczpospolitej".

IAR/PAP
Dowiedz się więcej na temat: 'Rzeczpospolita' | 'Rzeczpospolita | wisla | "Rzeczpospolita | żywność | NAD
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »