Luksusowa 15-letnia wołowina w cenie 10 tys. złotych za paczkę

Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach... od 15 lat.

Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach... od 15 lat.

Źródło: RUPTLY/x-news

To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat. Kilkusetgramowe opakowanie takiej wołowiny kosztuje prawie 3 tysiące euro. Proces polega na mikrokomórkowej hibernacji mięsa, która chroni je przed gniciem. Wołowina zmrażana jest powietrzem o temperaturze -43 stopni Celsjusza wydmuchiwanym z prędkością 120 km\h. Polmard dostarcza swoje mięso jedynie do dwóch restauracji, które sam zaaprobował.

Reklama
Dowiedz się więcej na temat: wołowina | właściciele
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »