Mrożone ryby w aferalnym sosie

Porażający raport Inspekcji Handlowej dotyczący sprzedaży ryb w Zachodniopomorskiem. Inspektorzy stwierdzili, że klientom oferowano m.in. mrożone panierowane kostki rybne, których data przydatności do spożycia minęła rok temu. W innym sklepie filety śledziowe przechowywano w temperaturze 24 stopni Celsjusza, zamiast w okolicach zera.

To jednak nie wszystkie nieprawidłowości. Na opakowaniach nie ma nawet oznaczeń, co tak naprawdę jemy. Inspektorzy podkreślają, że jeżeli ryba jest przechowywana w tak wysokiej temperaturze, to w octowej zalewie oprócz ryb może zacząć pływać coś znacznie więcej.

Klienci są też oszukiwani. Klasyczny przykład z rybą mrożoną ? kilogram mrożonej po odmrożeniu zmienia wagę. Kupiłam kilogram i było dziesięć, czy piętnaście deko mniej - mówi klientka jednego ze sklepów reporterowi RMF FM;

Inspektorzy ukarali dziewięć osób mandatami, wobec kilku innych toczą się postępowania

Reklama
RMF
Dowiedz się więcej na temat: mroz | mrożone ryby | inspektorzy | mróż | mrożone | mrożenie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »