"Puls Biznesu": Polskie wędliny na końcu świata

Tego jeszcze w naszej branży spożywczej nie było. Drobiarska Grupa Konspol z Nowego Sącza, stworzona przez Kazimierza Pazgana, rozwija skrzydła na rynku globalnym i wchodzi ze swoimi inwestycjami do Azji i Ameryki Południowej - informuje "Puls Biznesu".

Tego jeszcze w naszej branży spożywczej nie było. Drobiarska Grupa Konspol z Nowego Sącza, stworzona przez Kazimierza Pazgana, rozwija skrzydła na rynku globalnym i wchodzi ze swoimi inwestycjami do Azji i Ameryki Południowej - informuje "Puls Biznesu".

Za kilka tygodni ma ruszyć budowa zakładu przetwórstwa drobiu w Dżakarcie (Indonezja), a następnie w Shenzen (Chiny). Plany budowy kolejnego zakładu sięgają Argentyny.

Konspol ma prowadzić te biznesy w formie joint venture z zagranicznym partnerem. Polska firma posiadać będzie 51 proc. kontrolny udział w tych spółkach. Wytwarzać będzie w tych zakładach szeroki asortyment wyrobów drobiarskich, a surowiec kupować od miejscowych hodowców.

Więcej w "Pulsie Biznesu".

Biznes INTERIA.PL jest już na Facebooku. Dołącz do nas i bądź na bieżąco z informacjami gospodarczymi

Reklama
PAP
Dowiedz się więcej na temat: puls | Polskie | świata | wędliny | Puls Biznesu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »