Wyjątkowo kosztowny deser

Nowojorska restauracja umieściła w swoim menu deser dla bogaczy. Za deser skomponowany z jadalnego złota i trufli trzeba zapłacić 25 tys. dolarów.

Deser Frrrozen Haute Chocolate trafił do "Księgi Rekordów Guinnessa" jako najdroższy smakołyk na świecie.

Jest on zrobiony z 28 rodzajów kakao z całego świata, mleka i pięciu gramów złota oraz wiórków trufli. Całość jest zmrożona i podana w pucharku dekorowanym diamentami ze złotą łyżeczką.

Wykwintny deser podaje restauracja Serendipty 3 - popularna wśród turystów, gdyż "wystąpiła" w filmie "Igraszki losu" z Johnem Cusackiem.

INTERIA.PL/PAP
Dowiedz się więcej na temat: złota | deser | restauracja
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »