"Z pola na stół" - czy ta droga może być ekologiczna?

Walka ze zmianami klimatycznymi oznacza zmniejszenie produkcji mięsa. Zdj. ilustracyjne
Walka ze zmianami klimatycznymi oznacza zmniejszenie produkcji mięsa. Zdj. ilustracyjne 123RF/PICSEL
W każdym ze scenariuszy przewidywany jest spadek produkcji rolnej w granicach 5-15 proc., który będzie najbardziej widoczny w hodowli zwierząt, a więc produkcji mięsa

Zobacz również:

    W Polsce gospodarstw ekologicznych jest od 3,5 proc. do 10 proc., zależnie od definicji
    Pozytywną stroną zielonej transformacji ma być spadek emisji gazów cieplarnianych przez europejski sektor rolny o 28,4 proc. do końca dekady
    "Szczerze o pieniądzach": Boom na nieruchomości trwa w najlepszePolsat NewsSzczerze o pieniądzach
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?