HAMBURGER (MRH): Rozpoczęcie działalności w ramach nowego konceptu gastronomicznego - raport 1
Raport bieżący nr 1/2019
Podstawa Prawna:
Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd spółki Mr Hamburger S.A. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej ("Spółka") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 9/2018 z dnia 31 lipca 2018 roku, w którym informował o zawarciu istotnej umowy oraz raportu bieżącego ESPI nr 11/2018 z dnia 27 sierpnia 2018 roku w sprawie podjęcia decyzji o rozszerzeniu działalności o nowy koncept gastronomiczny informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 14 marca 2019 roku Spółka, w wyniku otwarcia pierwszej restauracji pod własną nową nazwą "Bucket’s Story”, rozpoczęła działalność w ramach nowego konceptu gastronomicznego, polegającego na prowadzeniu restauracji z pełną obsługą kelnerską, których oferta skupia się na tradycyjnych daniach kuchni amerykańskiej.
Zarząd zdecydował o podaniu niniejszej informacji do publicznej wiadomości z uwagi na potencjalny istotny wpływ zaistniałego zdarzenia na przyszłe wyniki finansowe Spółki, poprzez otwarcie własnej restauracji w ramach nowego konceptu gastronomicznego w lokalizacji charakteryzującej się dużym popytem na usługi gastronomiczne oraz fakt, iż całość osiąganych przez ten lokal wyników sprzedażowych będzie księgowana w wynikach finansowych Spółki.
Rozszerzenie działalności o nowy koncept gastronomiczny wynika z przeprowadzonych własnych badań oraz analiz rynkowych Spółki, a także obecnie panujących trendów rynkowych w branży gastronomicznej. Nowy koncept gastronomiczny ma zapewnić dywersyfikację prowadzonej działalności oraz pozytywnie wpłynąć na osiągane przez Spółkę wyniki finansowe.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
2019-03-14 | Tomasz Miernikowski | Prezes Zarządu | Tomasz Miernikowski | ||