Azjatyckie mięso nowym hitem!
Słynna i bardzo droga japońska wołowina z Kobe szturmem zdobywa rumuńskie podniebienia.
Jej popularność gwałtownie rośnie, choć podaje się ją tylko w najdroższych restauracjach i mogą sobie na nią pozwolić tylko najbogatsi klienci - kilogram kosztuje ok. tysiąca euro. Smakosze twierdzą jednak, że warto zapłacić. Wołowina z Kobe odznacza się niezwykłym, niepowtarzalnym smakiem. A to dzięki niezwykłemu traktowaniu krów, z których się ją pozyskuje. Nie ruszają się one za wiele, otrzymują codziennie kilkugodzinne masaże, słuchają muzyki i każdego dnia wypijają po kilka litrów sake lub piwa. - Naprawdę trudno wytłumaczyć, dlaczego jest tak niezwykła. Trzeba po prostu spróbować. Jest wyśmienita - przekonuje restaurator Cristian Creanga.
Pobierz: program PIT 2014