Czarne burgery podbijają podniebienia Japończyków
Czarne burgery znów zagościły w japońskich barach szybkiej obsługi. Sprzedaż kanapek skomponowanych z zabarwionych na czarno składników ruszyła w tokijskich Burger Kingach. Klienci są zachwyceni, według nich burgery smakują wybornie.
Bułka i ser są w nich barwione węglem bambusowym. Keczup atramentem z mątwy. Całość jest doprawiona czarnym pieprzem. Burgery są dostępne w dwóch odmianach: Kuro Pearl i Kuro Diamond, w cenie po 480 i 690 jenów (14 i 21 zł).
Co ciekawe, nie jest to premiera kanapek w tym kolorze, ale ich powrót na japoński rynek. Wróciły na niego po dwóch latach przerwy: pierwszy Kuro burger, z czarnej bułki, doprawiony czarnym keczupem, zadebiutował w tym kraju w 2012 r.
Źródło: RUPTLY/x-news