Czarne burgery podbijają podniebienia Japończyków

Czarne burgery znów zagościły w japońskich barach szybkiej obsługi. Sprzedaż kanapek skomponowanych z zabarwionych na czarno składników ruszyła w tokijskich Burger Kingach. Klienci są zachwyceni, według nich burgery smakują wybornie.

Czarne burgery znów zagościły w japońskich barach szybkiej obsługi. Sprzedaż kanapek skomponowanych z zabarwionych na czarno składników ruszyła w tokijskich Burger Kingach. Klienci są zachwyceni, według nich burgery smakują wybornie.

Bułka i ser są w nich barwione węglem bambusowym. Keczup atramentem z mątwy. Całość jest doprawiona czarnym pieprzem. Burgery są dostępne w dwóch odmianach: Kuro Pearl i Kuro Diamond, w cenie po 480 i 690 jenów (14 i 21 zł).

Co ciekawe, nie jest to premiera kanapek w tym kolorze, ale ich powrót na japoński rynek. Wróciły na niego po dwóch latach przerwy: pierwszy Kuro burger, z czarnej bułki, doprawiony czarnym keczupem, zadebiutował w tym kraju w 2012 r.

Reklama

Źródło: RUPTLY/x-news

Dowiedz się więcej na temat: burger king | Japonia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »