McDonald's wprowadza zmiany w najpopularniejszych burgerach. Pierwszy raz od 50 lat

Jak donoszą brytyjskie media, tamtejszy McDonald’s ogłosił "najbardziej znaczącą" zmianę w swoim menu po raz pierwszy od 50 lat. Modyfikacjom ulegnie sposób przygotowywania niektórych wariantów burgerów amerykańskiej sieci barów szybkiej obsługi, w tym m.in. kultowego Big Maca czy klasycznego cheesburgera.

Pierwsza restauracja McDonald's w Wielkiej Brytanii została otwarta w październiku 1974 r. w Woolwich w południowo-wschodnim Londynie. Obecnie na Wyspach znajduje się ponad 1270 restauracji McDonald's, w których pracuje ponad 120 tys. osób. Teraz, po niemal pięciu dekadach obecności w Wielkiej Brytanii i Irlandii, gigant fast food wprowadza szereg zmian w swoich najpopularniejszych produktach. 

McDonald's wprowadza zmiany w swoich najpopularniejszych produktach

Skład i wygląd niektórych burgerów ulegnie zmianie. Już wkrótce klienci McDonald's będą mogli spróbować nowych wersji takich bestsellerów jak: Big Mac, Quarter Pounder czy cheeseburger

Reklama

"The Mirror" podaje, że najważniejsze zmiany obejmą przygotowywanie burgerów wołowych, które mają być "mocniej wysmażone", bardziej soczyste i cieplejsze, w momencie, w którym trafiają w ręce klientów. Na wierzchu grillowanych kotletów będzie umieszczania cebula, dzięki czemu ma uzyskać dodatkowy kolor i "zwęglony smak". Co więcej, pracownicy sieci mają korzystać ze świeżej sałaty prosto z lodówki dla "dodatkowej chrupkości i czystego smaku". W zmodyfikowanym menu mają się również znaleźć nowe bułki w stylu "brioche". 

Nowe warianty burgerów zostaną wprowadzone Wielkiej Brytanii i Irlandii od połowy marca 2024 r. Podobne zmiany zostały przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych i Australii, gdzie spotkały się z pozytywnym odbiorem klientów.

- Jesteśmy podekscytowani możliwością wprowadzenia naszych ulepszonych klasycznych burgerów wołowych. Stale wprowadzamy innowacje i ulepszamy nasze menu, co pozwoliło nam odkryć, że kilka drobnych ulepszeń powoduje znaczącą różnicę w smaku - powiedział Gareth Pearson, dyrektor restauracji McDonald's na Wielką Brytanię i Irlandię, cytowany przez "The Mirror". 

Jak podaje express.co.uk, gigant fast food twierdzi, że burgery będą "lepsze niż kiedykolwiek wcześniej" dzięki "najbardziej znaczącej zmianie od dziesięcioleci".

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: McDonald's | Wielka Brytania | menu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »