Nowe rozwiązanie. Niemiecki browar wprowadzi na rynek piwo w proszku

Firma Klosterbrauerei Neuzelle zamierza wprowadzić na rynek proszek, który po zalaniu go wodą w kilka chwil zamieni się w lagera - poinformowały wiadomoscihandlowe.pl.

Nowe rozwiązanie ma być dostępne jeszcze w tym roku. Firma przekonuje, że będzie to punkt zwrotny w kwestii ograniczenia śladu węglowego w eksporcie złotego trunku - zamiast butelek i skrzynek podróżować będą bowiem paczki z lekkim proszkiem.

- Obliczyliśmy, odnosząc to do Niemiec, że możemy sami ograniczyć emisję CO2 o 3 do 5 proc. - powiedział dyrektor generalny browaru Stefan Fritsche portalowi thedrinkbusiness.com.

Na razie piwo będzie dostępne jedynie w wersji bezalkoholowej, ale producent chce rozwinąć pełną gamę piw z proszku.

Reklama

- Chcemy pełnego smaku piwa, dodając dwutlenek węgla i alkohol w proszku. Wszystko możemy zrobić przy użyciu proszku. I to jest fascynujące, że nam się udało - mówi Fritsche.

wiadomoscihandlowe.pl
Dowiedz się więcej na temat: Niemcy | piwo | browar
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy
Finanse / Giełda / Podatki
Bądź na bieżąco!
Odblokuj reklamy i zyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich treści w naszym serwisie.
Dzięki wyświetlanym reklamom korzystasz z naszego serwisu całkowicie bezpłatnie, a my możemy spełniać Twoje oczekiwania rozwijając się i poprawiając jakość naszych usług.
Odblokuj biznes.interia.pl lub zobacz instrukcję »
Nie, dziękuję. Wchodzę na Interię »